We gaan op reis

door Spriem

We gaan op reis. Niet zomaar op reis, eventjes met de auto 2 weekjes naar Frankrijk of Italië. Nee, we gaan 7 weken op reis naar Vietnam/Thailand.

Dé vraag die we het vaakst krijgen als we dat aan mensen vertellen, is: “en gaat jullie dochter mee?” Uiteraard gaat onze dochter mee. Er is geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om bijna 2 maand op reis te gaan naar het ander eind van de wereld en mijn dochter van nog geen 2 jaar thuis achter te laten.

Volgende reactie: “Amai, zo gek, met zo’n klein kindje zo ver op reis, dat gaat toch niet?” Tjah, we zijn natuurlijk nog niet vertrokken en ik weet dus helemaal nog niet hoe het gaat uitdraaien, maar ik geloof echt dat dat perfect kan. Ik weet dat de vliegtuigreis misschien geen pretje zal zijn en dat ze de eerste dagen/weken misschien wat moeite zal hebben om zich aan te passen, maar ik denk echt dat ze haar draai wel zal vinden.

Volgende reactie: “Maar ze zal zich daar later toch niets meer van herinneren? Waarom ga je niet gewoon naar Frankrijk?” Nee, ze gaat zich daar later niets meer van herinneren, dat weten wij ook wel. Maar we doen dit in eerste instantie ook niet voor haar. We doen dit voor onszelf, wíj willen graag lang op reis naar Vietnam. Ik vind dat niet moeilijk om dat te zeggen en ik voel me daar niet schuldig over.

Want weet je wat ze zich ongetwijfeld wé zal herinneren? Dat ze 7 weken aan een stuk haar beide ouders 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 dicht bij haar gehad zal hebben. En niet zomaar haar ouders, maar haar ouders die zelf heel vrolijk én vooral niet gestresseerd zijn. We gaan tijd hebben om te lachen hoe ze knoeit aan tafel, we gaan tijd hebben om haar te laten rondlopen op een lokaal marktje, we gaan tijd hebben om met haar te zwemmen enzovoort. We gaan tijd hebben. En dat is mij zoveel waard. We hossen en crossen hele dagen van crèche naar werk naar familie naar vrienden naar thuis naar waar dan ook. Ik kijk zo hard uit naar die weken rust. Eventjes uit de routine, uit de rush. En ik geloof écht dat onze dochter daar heel veel aan zal hebben.

Reageer

Miet
Fantastisch idee! Geniet ervan!
17/06/2019 - 09:39
Peter
Veel plezier op jullie avontuur!
18/06/2019 - 12:21
Katrien Vdg
Goed plan Sofie en goed gezegd. Steven en jijzelf = een superteam.
18/06/2019 - 13:33
Brenda
Dit is jullie zoooo gegund. Persoonlijk denk ik dat Nina de perfecte leeftijd heeft. Geen zeurende kids/ pubers waar je steeds mee in overleg moet. Jullie kleintje zal gaan en staan waar jullie willen gaan en inderdaad...gewoon happy Nina omdat zowel mama als papa kortbij zijn! En later samen genieten van de vakantiekiekjes...
18/06/2019 - 15:33
Wim
Veel plezier en Safe Travels
19/06/2019 - 08:12
Mian Vdg
Zeker deugddoend en verrijkend voor alle drie!
20/06/2019 - 09:32
Rani
Vietnam is een prachtig land.
Ikzelf heb er ook een tijdje rondgetrokken en eb er veel reizende families met (kleine) kinderen ontmoet.
Geniet ervan!

26/06/2019 - 08:27
Hanne
Hebben wij ook gedaan met onze twee kinderen. Wat een heerlijke tijd was dat!!! Onze zoon was net 3 jaar en onze dochter 5 jaar. Ondertussen alweer een paar geleden en onze dochter spreekt er nog steeds van! Geniet ervan! Wordt ongetwijfeld een heerlijke tijd! Groetjes!
26/06/2019 - 11:34
Jolijn
lijkt me geweldig! Veel plezier!
27/06/2019 - 16:48
Thom
Dat klinkt geweldig en gaat ook een geweldige reis zijn. Wij hebben jaren geleden ook verre reizen ondernomen, toen nog zonder kinderen. Maar deze vakantie trekken we terug richting Azië en trekken we dus natuurlijk met onze 3 kids (4j, 6j, 8j) rond met de rugzakken. Spannend maar nu al supergeweldig. Enjoy ...
27/06/2019 - 23:34

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.