Bevallen van een regenboogbaby tijdens de lockdown

door Charlotte

Een baby krijgen in coronatijd is een aparte belevenis. Zeker na een fertiliteitstraject. Nina hoort nu bij de groep kinderen die coronials worden genoemd, een nieuwe Engelse term die bedacht werd ter vergelijking met de millennials. De generatie geboren tijdens of in de nasleep van de coronapandemie.

'Leuke uitkomst'

Nina hoort niet bij de babyboom veroorzaakt door Corona. De zogenaamde 'leuke uitkomst' van de lockdownmaatregelen valt niet te rijmen met ons lange fertiliteitstraject en missed abortions. Haar geboorte was wel het mooiste wat ons kon overkomen in deze waanzinnige tijd. Ons hart brak toen we hoorden van de fertiliteitscentra die moesten sluiten en zo duizenden wensouders in het ongewisse lieten. Wij hadden het geluk om opnieuw zwanger te zijn toen Corona hier toesloeg. En de zwangerschap verliep eindelijk goed.

Videobellen

Ik kon pas wat meer ontspannen na de levensvatbare termijn van 25 weken zwangerschap. Helaas moest ik vanaf dan ook alleen gaan naar de echo's wegens de strenge voorzorgsmaatregelen in het ziekenhuis. Videobellen bracht gelukkig soelaas. Al was het steeds met een klein hartje dat ik naar de consultaties ging, bang om weer slecht nieuws te krijgen en dit dan alleen te moeten aanhoren.

Nieuwe rol

Bevallen in volle coronatijd is een aparte beleving. Daar vertel ik later wel eens over! Onze nieuwe rol als ouders gaat ons voorlopig goed af, al hebben we de 'roze wolk' nooit echt ervaren. Een baby in huis is pittig. Van de ene op de andere dag ligt er een wezentje in je armen waarvoor je verantwoordelijk bent. Het waren reeds 10 intense maanden van wennen aan een nieuw leven. Er wordt zo veel geschreven en gezegd maar uiteindelijk moet je het toch allemaal zelf gaan uitzoeken. We laten veel op ons afkomen en vermijden om te veel te gaan vergelijken want elk kind is anders. Ervaringen horen en tips krijgen helpen wel om in de juiste richting te gaan. En tussen alle drukte door genieten we ongelofelijk hard van alles wat ons dochtertje aan het ontdekken is;

Eindelijk papa en mama

Intussen zijn alle fertiliteitscentra, met de nodige voorzorgen, weer aan het werk. Wij beginnen al na te denken over een broertje of zusje voor Nina. 4 embryo’s wachten nog op ons, daarna sluiten we het traject voorgoed af. Geen nieuwe punctie meer want dat zie ik lichamelijk niet meer zitten. Of we dit geluk nogmaals mogen ervaren valt af te wachten. Nina, onze prachtige regenboogbaby, maakte van ons eindelijk ouders.

Afbeelding verwijderd.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.