Terug wennen aan de oudste

door Saartje

Toen onze tweede zoon, Lars, geboren werd, moest mijn liefde voor hem nog wat groeien. Voor mijn oudste zoon, Mats, was die liefde er volop: met hem had ik al allerlei avonturen beleefd en situaties doorsparteld. Ik was verdrietig voor mijn oudste zoon, Mats, omdat ik hem zag lijden onder minder aandacht in deze nieuwe situatie.

Liefde voor 2?

Met de weken en mijn baby’tje lekker dicht bij mij, nam ook de liefde voor Lars toe. Ik was nu helemaal verknocht aan mijn lieve kleine mannetje. Liefde voor twee kinderen voelen, dat lukte inderdaad als vanzelf! Maar... Er was iets geks aan de hand. Daar waar ik oneindig veel geduld en liefde kon opbrengen voor mijn kleine baby, kon ik me behoorlijk ergeren aan het gedrag van mijn oudste. Schreeuwen, wild doen en strijden om zijn goesting te krijgen. Niets nieuws onder de zon, maar ik kon er niet zo goed mee overweg als voor de komst van de baby. Ineens vond ik mijn zoon minder leuk en lukte het me niet meer ook zijn goede kanten te zien. Het evenwicht was weg.

Gekke moeder

Er waren dagen dat ik veel zin had om mijn oudste de deur uit te zetten of te verkopen, maar ja, dat doe je nu eenmaal écht niet met je kind. Er waren weken dat ik de liefde voor mijn oudste niet meer kon voelen. Het moest ergens nog wel aanwezig zijn, maar ik vond het niet. Het maakte me bang en bezorgd. Wat voor gekke moeder was ik eigenlijk?

Herkenning

Tot ik in het nieuwste Kiind-magazine las over dit onderwerp. Ik was niet de enige! Dit overkwam nog moeders. Plots bekijk je je oudste anders en moet je terug aan hem wennen.

Focussen op de oudste

Ook mijn man hielp me terug op de goede weg door me erop te wijzen dat de ochtenden toch nog steeds lekker verliepen. Ja, hij had gelijk! 's Morgens had ik best een leuke tijd met mijn oudste. Daar begon ik bewuster aandacht aan te geven en zo ging ik steeds meer fijne momenten zien. Er waren ook het eerste schoolfeestoptreden, mijn zoon met andere kinderen zien spelen, een gezellig trouwfeest meevieren met het hele gezin.

De relatie met mijn oudste zoon klaarde op en mijn liefde voor hem kwam weer vrij. Nu let ik erop voldoende tijd met hem door te brengen en genoeg op hem te focussen.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.