Waar is de dag naartoe?

door Saartje

Ik ben voorlopig nog thuis en zorg voor Lars van 8 maanden en Mats van 3,5 jaar. "Huismoeder", dat klinkt toch als een huis dat in orde is, alle dagen lekker eten op tafel en een geoliede machine, niet? Niets is minder waar ...

Het verbaast me soms hoe weinig ik gedaan krijg op een dag. 's Morgens maak ik iedereen klaar, eten we samen en breng ik Mats naar school. Vervolgens gaat Lars slapen, doorgaans bij mij in de draagdoek of -zak en kan ik tijd spenderen aan vacatures zoeken en solliciteren of aan werkjes in huis. Verder dan de was, de vaatwas en wat opruimen geraak ik dan meestal nog niet. Daarna geef ik Lars de borst en rust ik uit van de ochtend in de zetel. Even heerlijk relaxen (wat een luxe). Terwijl Lars dan zelf wat speelt kan ik nog een klusje doen of verderwerken op de computer. En dan, poef ... Is de middag daar. Tijd om te lunchen. En na de lunch: de grote opkuis van kinderstoel, baby en keukenvloer. Nog eens aan de borst, op het potje laten plassen of kaka doen, luier terug om en helpen om stilaan opnieuw in slaap te vallen.

Voor ik het weet is het tijd om alvast snel wat groenten te snijden en voorbereidingen te treffen voor het avondeten en haast ik me de deur uit om Mats op tijd van school af te halen. En dan denk ik: "hé, waar is de dag naartoe?" en verschuif ik de klusjes die nog op mijn planning stonden door naar de volgende dagen. Want ach ... morgen is er toch weer een dag!

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.