De Tindercirkel

door Tante Tinder

As kind van de sociale media en single in mijn roaring twenties ben ik actief op Tinder. Ik heb een haat-liefdeverhouding met de app, die me aan de ene kant bakken zelfvertrouwen kan geven maar anderzijds ook kan zorgen voor een fundamentele identiteitscrisis. De ene week verwacht ik naar rechts te swipen en de man van mijn leven te vinden, de andere week verwijder ik de app opnieuw omdat ik het allemaal Bagger met de grote B vind.

Op familiefeesten ben ik tegenwoordig Tante Tinder. Meermaals krijg ik de vraag wat ik daarop zoek. Moeilijk te beantwoorden.

Soms is het een kwestie van mijn hormonen de vrije loop te laten: ik heb al menig one night stand achter de rug (of ‘op de rug’ zoals je wil) dankzij de app. Soms heb ik achteraf spijt, meestal niet. Maar vaak blijft de leegte, dus is het misschien niet wat ik nodig heb.  

Maar meestal hoop ik stiekem de man van mijn leven tegen te komen in het woeste swipen. Dat blijkt helaas niet realistisch: wanneer we op date gaan blijkt hij plots niet te weten waar Cuba ligt, is hij vlotter online dan in het echte leven of is het interessanter staren naar een haardvuur dan een gesprek te voeren met de man in kwestie.

Toch blijf ik soms ook na een eerste date enthousiast! Dan zijn er enkele opties:

  1. Het is wederzijdse liefde, we trouwen en krijgen kinderen. Samen rijden we op een witte hengst de zonsondergang tegemoet. (*Spoiler Alert, this never happened).
  2. We spreken nog eens af. Maar beseffen al snel dat er geen verdere toekomst in zit. Mogelijk coitus, daarna zwijgen we elkaar dood.
  3. De 2de date blijkt leuk, ik durf stiekem een paar vlinders te voelen. Maar de man in kwestie stopt me resoluut in de friendzone waarna we nog jaren goede vrienden blijven en we hooguit op een zatte avond elkaars amandelen eens verkennen.
  4. De 2de  date blijkt leuk, de 3de ook en na de 4de  date ben ik helemaal verkocht. Maar mijn interesse blijkt te bedreigend voor hem waarop hij beslist me te ghosten (plots stopte alle communicatie van zijn kant). Verweesd blijf ik achter, mij afvragend wat er foutliep en of het aan mij ligt. (*Spoiler: in mijn hoofd ligt het altijd aan mij).
  5. Ik koop nog een extra kat, want laten we eerlijk zijn: beter dan dit wordt het niet meer. Ik kruip in mijn bed en bekijk alle seizoenen van Desperate Housewives (het kan altijd erger) nog eens opnieuw. Meestal kom ik na de 1ste date tot de conclusie dat ik dringend iets moet doen aan mijn selectiecriteria.
  6. Ik wens de verspilde uren van mijn leven terug en vraag me af waarom ik in godsnaam nog tijd stop in dingen als Tinder (*Spoiler, omdat ik anders enkel werk en geen mannen tegenkom).

Ik delete de app. Enkele weken of maanden later zit ik dronken op café, ik voel me eenzaam en vraag me af of ik nog wel goed in de markt lig. Ik besluit de app opnieuw te installeren en doorloop de hele cirkel opnieuw.

Reageer

Sophie
Haha, zo herkenbaar! Ik geraak meestal niet verder dan de eerste date … Online lijkt hij de ideale vent, waar ik urenlang geanimeerde gesprekken mee kan voeren. Maar als ik hem dan in het echt zie, herken ik de man niet meer waar ik zo goed mee kon lachen. De gesprekken zijn raar, er vallen akelige stiltes en er is totaal geen match. Zeer frustrerend… En toch blijven we proberen ;-) Het lastige is dat we allemaal mensen kennen die via Tinder hun droomprins of –prinses hebben gevonden, dus we weten dat het niet onmogelijk is :)
18/06/2018 - 13:10
Lore
ZO herkenbaar! :D Het was voor mij gewoon zo'n gemakkelijke manier om vrijgezelle mannen tegen te komen. Want geef nu toe, waar verstoppen ze zich anders?! De mannen die én vrijgezel zijn (of ja, dat hoop je dan toch) én interesse in je tonen: ik vond ze niet! Dus 3 keer heb ik de app geïnstalleerd, 3 keer ook weer verwijderd...
MAAR ondertussen ben ik wel al 3 maand samen met mijn (voorlopig toch ;)) droomprins die ik tegenkwam in de wondere wereld ter Tinder!
3de keer, goede keer?
21/06/2018 - 15:59

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.