Wat betekent vriendschap voor jou?

door Rebelle

Dat vriendschap hartverwarmend is, is zeker! Wij vroegen enkele collega’s wat vriendschap voor hen betekent.

Lien

Ik hoorde ooit eens iemand haar mentale welzijn vergelijken met een tafel met vier poten: een warme familie of gezin, een zinvolle tijdsbesteding, een fijne plek om te wonen en een groepje echte vrienden. Als één van de poten wordt weggezaagd, staat je tafel nog altijd recht, maar al wat minder stabiel. Neem nog een poot weg, en de tafel wankelt en valt onherroepelijk om. Twee poten zijn niet genoeg om alles te dragen.

Dat vond ik een interessante redenering. Ik heb er lang over nagedacht, en ik kwam tot de conclusie dat mijn tafel het sowieso zou begeven zonder mijn vriendinnen: ze zijn mijn gekozen familie, mijn veilige haven. Ze zijn voor mij niet alleen een onmisbare tafelpoot, maar ook de lijm, verbindingen en schroeven die het hele boeltje bijeenhouden. 

Karla

Voor mij betekent vriendschap een gevoel van verbondenheid, vertrouwen en (h)erkenning. Vriendschapsrelaties zijn misschien wel belangrijker dan liefdesrelaties omdat ze meestal duurzamer zijn. De onuitgesproken trouw en bereidwilligheid tussen vrienden, zelfs als je elkaar een poosje uit het oog verliest, is uniek en onvervangbaar. De geschiedenis die je schrijft met vrienden, maakt dat woorden soms overbodig zijn om te weten wat de ander nodig heeft om (weer) gelukkig te zijn.  Kortom, vriendschap is voor mij een comfortabel jas die je warm houdt en vergezelt tijdens mooie of wilde avonturen.     [

Sara

Een vriend is voor mij iemand …

  • Waaraan ik toegeef dat ik tegenwoordig liever naar Radio Nostalgie luister dan naar Studio Brussel.
  • Waarmee ik me volledig laat gaan aan het buffet.
  • Waarbij ik me niet verontschuldig voor hele flauwe mopjes.
  • Waartegen ik mijn gedachten luidop uitspreek, ook al zijn ze voor mezelf nog heel chaotisch en verwarrend.
  • Waarvoor dit allemaal gewoon oké is.

Vriendschap is geen oordeel vellen. Het betekent niet dat we het altijd over alles eens zijn. Maar ik voel me wel veilig genoeg om de dingen op tafel te gooien en mezelf te zijn. Ook al is het soms met een heel klein beetje schaamrood op de wangen, onder vrienden zijn er geen taboes.

Liesbeth

Lachen, plezier maken, tetteren, gedachten verzetten, emoties delen (zowel ups als downs) en hierin gesteund worden, altijd klaar staan voor elkaar, thuiskomen, jezelf kunnen zijn, misschien niet dagelijks of wekelijks elkaar horen maar als je mekaar hoort lijkt het alsof het gisteren was, er echt zijn voor elkaar wanneer het nodig is, herinneringen oprakelen en zeer belangrijk om er ook nieuwe maken, het gevoel hebben dat de anderen je echt kennen zoals je bent … en vooral: de beste therapie! :) 

Wat betekent vriendschap voor jou?
Wij zijn ook heel benieuwd naar wat echte vriendschap voor jou betekent. Laat het dus zeker achter in de comments onder.

Reageer

Verheye Marijke
Vriendschap is voor mij er zijn voor elkaar ,zelfs al is de afstand heel ver ,uit het oog maar niet uit het hart.elkaar begrijpen,jezelf kunnen zijn ,met raad en daad bijstaan ,gewoon zotte dingen doen samen ,geen jaloezie maar elkaar iets gunnen ,elkaar in het hart sluiten ❤️
05/05/2021 - 09:07
Kenis Lisette
Voor mij is vriendschap heel belangrijk, heb een moeilijk jaar achter de rug, corona, alleen komen te staan, die schouders van vriendschap trekken u door alles heen, ben er heel dankbaar voor !!
05/05/2021 - 12:18
Claudine
Vriendschap is voor mij mijn houvast in het leven naast mijn kinderen. Het is familie geworden. Meer dan 26 jaar als weduwe elke week kunnen steunen op mijn vriendinnen, telkens weer luisteren naar wat ik dikwijls herhaaldelijk hetzelfde vertel, elke week blijven afspreken, bellen, sporten, wandelen… onze vriendschap is onbetaalbaar. Alleen diegenen die van jou houden, begrijpen drie dingen van je : de pijn achter je glimlach, de liefde achter je woede, de reden achter je stilte,…
05/05/2021 - 12:57

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.