Uitgetest: warme cocktails en mocktails

door Katrien Sergeant

Na een winterwandeling, is er niets leuker dan opwarmen met een lekker warm drankje. Wil je eens iets anders dan de traditionele warme chocomelk of Irish coffee? Probeer dan een van onderstaande recepten.

Hot Apple-Amaretto Cocktail

Ingrediënten
200 ml appelsap
150 ml Amaretto

Geklopte slagroom
Cacao poeder, niet gesuikerd

Bereiding

  • Verwarm het appelsap samen met de Amaretto, maar zorg ervoor dat je het niet aan de kook brengt. Schenk het over in een glas (een groot wijnglas of gin-tonicglas is het mooiste).
  • Vervolgens doe je er een toefje geklopte slagroom op met een snufje cacaopoeder en je kan meteen heerlijk genieten!

Baileys-cocktail

Ingrediënten

1 eigeel
2 tl suiker
¼ tl verse muskaatnoot
¾ tas melk
50 ml rum
50 ml Baileys
slagroom
chocoladesaus naar smaak
chocoladeschilfers naar smaak

Bereiding

  • Klop het eigeel, de suiker, de muskaatnoot en de melk op. Verwarm dit geheel op een zacht vuurtje, blijf voortdurend roeren tot het geheel kookt. Neem van de kookplaat en laat 2 minuten afkoelen. Voeg rum en Baileys toe.
  • Verdeel de drank over 2 glazen en versier met opgeklopte slagroom en desgewenst chocoladesaus en –schilfers.
  • Gebruik hittebestendige glazen, deze cocktail wordt heel warm geserveerd!

Glühwein

Ingrediënten

150ml rode wijn
20 ml porto
1 kl bruine suiker
1/2 kaneelstokje
5 jeneverbessen
2 sneetjes appelsien

Bereiding

  • Verwarm alle ingrediënten op een hoog vuur tot aan het kookpunt.
  • Serveer in een wijnglas.

Cranberry-mocktail

Ingrediënten
175 ml cranberrysap
90 ml sinaasappelsap
½ kaneelstokje
2 kruidnagels
Sneetje verse gember
1 tl honing

Bereiding

  • Verwarm het cranberrysap samen met het sinaasappelsap en de kruiden op een zacht vuur. Roer tot het geheel kookt. Haal van het vuur en voeg honing toe.
  • Verwijder de kruiden en serveer de mocktail in een theeglas.
  • Toch nood aan een extra smaak? Naar smaak kan je 50 ml vodka of rum toevoegen.

Limoen-gember-mocktail

Ingrediënten
200 ml water
1 limoen
2 cm verse gember
2 takjes munt
1 kl rietsuiker
1 kl honing

Bereiding
Snijd de limoen doormidden. Voeg het sap van een halve limoen toe aan het water.

  • Verwarm dit op een hoog vuur, samen met de geschilde gember, 1 takje munt en de rietsuiker.
  • Breng aan de kook, verlaag de temperatuur en laat 5 minuten doorwarmen. Verwijder de munt en gember.
  • Giet de vloeistof in een glas, voeg honing toe en serveer met overige limoen en het 2de takje munt.

 

Reageer

Linda Denys
Baileys
Eigeel met melk aan de kook brengen zal schiften. Of koken vermijden door op te kloppen in bain marie of een halve theelepel maizena toevoegen
24/01/2019 - 09:35

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.