Zon, zomer, zorgeloos lezen

door Rebelle

Zomer. Het ideale moment om wat meer te lezen. Wij geven je graag enkele favorieten van de collega’s!

Je kan genieten van een spannende thriller of een literaire roman. Het werk van vrouwelijke auteurs blijft dikwijls onderbelicht. Onterecht. Ontdek actuele thema’s en taboes, met rechtstreeks inzicht en regelmatig veel humor beschreven.  Soms tragisch, meeslepend, dan weer lichtvoetig en informatief en met de nodige zelfspot.


Om ten volle te genieten, alvast enkele randvoorwaarden. Zet je op een comfortabele plek, waar jij je goed voelt en niet gestoord wordt, zorg voor een gezellig kader, neem een fris drankje bij de hand en kruip in je boek.  Zet je hoofd en hart open en leef je in.

Niet voor Pussies – Julie Vranckx

Dit boek maakt alles waar vrouwen  down under  op botsen bespreekbaar. Want hoe jammer is het dat velen zich een uitzondering op de regel voelen terwijl zoveel vrouwen hetzelfde ervaren?

Het Wijfje – Nele Sys

Ontwapendend debuut van Nele Sys over de verwarring rond het vrouw worden. Ongesteld worden, zoenen, het liefdespad, piemelpraat, …  Een boek vol humor en zelfspot.

De integere slet - Dossie Easton & Janet W. Hardy

Cultklassieker op het gebied van polyamorie. Hun boek geeft antwoord op alle mogelijke vragen over de polyamoreuze levensstijl. En biedt handreikingen voor de bijbehorende uitdagingen, zoals jaloezie en oordelen uit de omgeving.

In een sluier gevangen - Betty Mahmoody

Betty Mahmoody schreef ‘In een sluier gevangen’, de wereldwijde bestseller over haar gedwongen verblijf in Iran en de vlucht met haar dochter Mahtob. Anderhalf jaar lang zaten moeder en dochter gevangen voordat ze konden ontkomen aan hun echtgenoot en vader. Terug in Amerika doken ze onder. Het boek is ook verfilmd ‘Not Without My Daughter’

Half leven - Aya Sabu

Half leven onderzoekt hoe het is om je te verhouden als moeder, dochter, grootmoeder, echtgenote, weduwe, geliefde, vrouw. De vrouwen reflecteren op zichzelf en hun wereld, maar vooral houden ze elkaar een spiegel voor, terwijl hun levens bewegen, botsen en verstrengelen. Een intrigerende  familiekroniek over hoe pijn blijft zitten, generaties openbreekt en verbindt.

Van mijn melk - Sofie Verschueren

Een boek over borstvoeding? Jazeker. Dit boek wil in de eerste plaats informeren, zodat zowel beginnen als stoppen met borstvoeding altijd een bewuste keuze is. Sofie stapt met veel humor in het mijnenveld van (op)voeden en hoopt daar ongeschonden door te wandelen.

De Meisje - Jaouad Alloul

Als kind wil Idriss een meisje zijn. Op 20-jarige leeftijd stapt hij een nieuwe wereld in op zoek naar zich zelf. Het boek geeft onverbloemd weer hoe het personage zicht voelt. Een aanrader dat hopelijk de ogen zal openen voor het dagelijkse gevecht dat veel mensen moeten leveren.

Lege kasten van Maria Judite de Carvalho

Lege kasten is een kraakheldere en genadeloze aanklacht tegen een door mannen gedomineerde wereld waarin vrouwen alleen maar een rol mogen spelen.

“Een boek over hoe mannen vrouwen bedriegen, hoe vrouwen elkaar verraden. Het laat onverholen zien wat voor wreedheden er achter een huwelijk kunnen schuilen, en hoe de maatschappij afstand neemt van ouder wordende vrouwen.” The Paris Review

Deze aanbevelingen dienen als inspiratie. Zelf tips? Laat het ons weten via de comments.
 

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.