Boekentips: body positivity

door Rebelle

Zoek je een boek over body positivity? Wij hebben enkele leestips voor jou. 

Body Positive Power - Megan Jayne Crabbe

“Geluk heeft niets met je kledingmaat te maken.” We moeten stoppen met denken dat we pas gelukkig zullen zijn als we ons streefgewicht behalen, strakke buikspieren hebben of die paar centimeters rond onze taille kwijtraken. Megan Jayne Crabbe worstelde jarenlang zelf met een eetstoornis, maar leerde opnieuw van zichzelf te houden dankzij body positivity. Op basis van haar eigen ervaring en wetenschappelijk onderzoek pleit ze voor een maatschappij waarin alle lichamen gevierd worden, want we zijn goed genoeg zoals we zijn.

Op je lijf geschreven – Mayra Louise

Dik, dun of ergens tussenin? Stop met wegen. Start met leven. Ongelukkig worden van je eigen spiegelbeeld en denken dat je leven pas écht kan starten wanneer die kilo’s eraf zijn? Klinkt dit jou bekend in de oren? Lees dan zeker verder. Mayra Louise zat zelf vast in dit patroon, maar kon er uiteindelijk komaf mee maken omdat ze ontdekte dat het zonde was van haar tijd én leven. In het boek deelt ze haar persoonlijke verhaal en hamert erop dat ook jij goed genoeg bent. Het enige dieet dat iedereen zou moeten volgen en bovendien écht werkt volgens haar, is het socialmediadieet. Let’s start! 

De Naakte Waarheid – Jozefien Daelemans

Voormalige hoofdredactrice van Charlie Magazine, Jozefien Daelemans, maakt in dit boek komaf met de ongeschreven regeltjes en voorwaarden waaraan een vrouwenlijf moet voldoen. Je hoort altijd slank te zijn, lichaamshaar is uit den boze en als je ’s avonds op stap gaat, draag je best geen  al te kort rokje. Op een humoristische, maar verhelderende manier legt ze uit aan de hand van persoonlijke getuigenissen, eigen ervaringen, wetenschappelijk onderzoek, historische weetjes en referenties uit de popcultuur wat het nu écht betekent om een vrouwenlichaam te hebben. Voor alle vrouwen die denken dat hun lichaam niet goed genoeg is.

Lief voor mijn lijf – Sabine Peeters

Hou van je lijf! Die boodschap is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar hoe doe je dat? Lief zijn voor je lijf? Sabine Peeters geeft op deze en tal van andere vragen een antwoord. Informatie van professionals (seksuoloog, psycholoog, bewegingsdeskundige, Sensoa, Charlie Magazine …) wordt afgewisseld met eigen ervaringen, gedachten, emoties, onzekerheden en inspiratie. Zelf noemt ze het boek een persoonlijke ontdekkingsreis, want ook zij was en is net zoals vele anderen, nog steeds niet liefkozend tegenover zichzelf. Dit boek is voor iedereen die met zijn of haar zelfbeeld worstelt, voor jongeren, ouders en leerkrachten.

Heb jij nog boekentips die wij aan ons lijstje moeten toevoegen? Laat het ons dan weten via info@rebelle-vzw.be.

Veel leesplezier!

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.