Educatief pakket - Expeditie Workload

door Rebelle

Doel

We willen de kennis rond emotionele arbeid vergroten, de deelnemers bewust maken van de mate waarmee ze er in aanraking komen, en welke impact dit op hen heeft. Daarnaast willen we openheid creëren om over emotionele arbeid te spreken. De deelnemers krijgen tips van de begeleider, maar stimuleren en inspireren elkaar ook. Ze stellen de verwachtingen van zichzelf als huishoudmanager bij tot een realistisch(er) niveau.

Doelgroep

Iedereen die samenwoont met anderen en (deels) een gemeenschappelijk huishouden runt. Bijvoorbeeld koppels (met inwonende kinderen), alleenstaande ouders met kinderen die helpen in het huishouden of huisgenoten.

Aantal deelnemers

Tijdens het spel is er ruimte voor persoonlijke verhalen en deelnemers kunnen zich kwetsbaar opstellen. Voorzie genoeg deelnemers om voldoende uitwisseling te creëren, maar maak de groep niet té groot. Een geschikt aantal deelnemers is 3 tot 10.

Materiaal

Spelbox

Materiaal zelf te voorzien

Stoelen

Duur

De begeleider beslist zelf hoe lang het spel duurt. Er is geen afgebakend einde. Je kan na elke vraag afronden. Er kunnen verschillen zijn tussen de groepen. Zo zal de ene groep veel interactiever zijn en langer praten over een vraag of casus. Terwijl er bij een andere veel minder input kan zijn. Voorzie voldoende tijd voor een rustige, aangename afsluiting (1 à 2 uur).

Begeleider

  • Je kan dit zelf als professional geven aan een groep.
  • Een (educatieve) medewerker van Rebelle kan dit begeleiden.
  • Een groep ouders kan dit zelfstandig gebruiken. 

Prijs

  • Particulieren: gratis
  • Partners en non-profit organisaties: 75 
  • Niet-partners: 125 euro

Hierbij komt een Rebelle medewerker het pakket geven. Wil je het pakket uitlenen zonder begeleiding? Dat is gratis. Je betaalt wel 50 euro waarborg.

Aanvragen

Download de fiche hier.

Afbeelding verwijderd.

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.