Powervrouw Emma Watson

door Rebelle

EMMA WATSON

Britse actrice
Hermelien Griffel

15 april 1990 - …

Emma Watson is een powervrouw omdat …

Zowel mannen als vrouwen hebben het recht om gevoelig te zijn, te huilen. Zowel mannen als vrouwen hebben het recht om sterk of stoer te zijn.

  • ze het als actrice gemaakt heeft door de rol van de superslimme powergirl Hermelien Griffel te spelen in de Harry Potter-films. Later vertolkte ze ook nog andere grote rollen in films zoals onder andere Little Women, Beauty and the Beast, The Perks of being a Wallflower …
  • ze naast haar acteercarrière ook uitgroeide tot een feministische activiste. In 2014 werd ze aangesteld als goodwill-ambassadeur van de UN Women, een deelorganisatie van de Verenigde naties die zich inzet voor gendergelijkheid en empowerment van vrouwen. Binnen die functie zette Watson zich enorm in voor onderwijs voor meisjes en bezocht ze landen als Bangladesh en Zambia als onderdeel van haar inspanningen op humanitair gebied. Daarnaast was ze sterk betrokken bij de campagne HeForShe, die mannen probeert te betrekken in de strijd voor gendergelijkheid.
  • ze met haar rol in de film Little Woman een krachtige bijdrage leverde aan een verhaal over 4 jonge vrouwen die vastberaden zijn om hun leven op hun eigen manier vorm te geven en hun dromen na te streven.
  • ze in 2017 de kritiek kreeg antifeministisch te zijn omdat ze voor Vanity Fair halfnaakt poseerde en gefotografeerd werd. Watson kon dit absoluut niet begrijpen en weerlegde de kritiek krachtig door te antwoorden: “Feminisme gaat over vrouwen keuzes geven, het is geen stok om andere vrouwen mee te slaan. Het gaat net over vrijheid, bevrijding en gelijkheid.”

Ook dat nog: Emma Watson behaalde 8 keer een A+ en 2 keer een A voor haar eindexamens op de middelbare school (ondanks dat ze heel veel afwezig was door opnames). Door de grote gelijkenis met haar personage werd ze vaak het doelwit van vriendelijke grappen op de set van Harry Potter.

Reageer

Kerstens Maria
Werkt goed
22/03/2021 - 15:59

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.