Powervrouw Esther Perel

door Rebelle

ESTHER PEREL

Belgisch psychotherapeute

augustus 1958 - …

Esther Perel is een powervrouw omdat

De kwaliteit van je leven komt uiteindelijk neer op de kwaliteit van je relaties.

  • ze 9 talen spreekt, 4 studies heeft afgerond en over de hele wereld verspreid heeft gewoond.
  • ze een enorme bijdrage aan de seksuele revolutie leverde, hoewel ze officieel geen seksuologe is. De grote Salvador Minuchin heeft haar ingeleid in de wereld van de systeemtherapie. Ze werkte daarna als cross-cultureel psycholoog met koppels en gezinnen en heeft nu een praktijk voor relatie- en gezinstherapie in New York.
  • ze onze seksuele standaarden in vraag stelt.
  • haar bestseller Mating in Captivity: Unlocking Erotic Intelligence werd uitgegeven in 26 talen, waarna Perel internationaal adviseur op gebied van seks en relaties werd. Belangrijk in haar werk is het grootschalig onderzoek naar de spanning tussen de behoefte aan veiligheid (liefde, nabijheid) en vrijheid (erotisch verlangen, avontuur en afstand) in menselijke relaties. Rond dezelfde thematiek bracht ze ook een 2de boek uit The state of Affairs: Rethinking Infidelity. Dankzij Perel ontstaat er stilaan een volledig nieuwe wind in het seksuele rollenpatroon tussen man en vrouw en wordt het erotische verlangen op een positieve manier aangewakkerd.
  • ze in 2016 werd opgenomen in Oprah Winfrey’s Supersoul-lijst van honderd visionaire en invloedrijke leiders.
  • ze haar wijsheid met de wereld deelt in de podcasts Where Should We Begin en How’s Work? waarin je kan meeluisteren naar haar gesprekken met cliënten in de therapieruimte.

Ook dat nog: Perel is de dochter van 2 Poolse overlevenden van de Holocaust. Opgegroeid tussen Holocaust-overlevenden in Antwerpen, zag zij in haar omgeving 2 groepen: "Zij die niet stierven, en zij die weer gingen leven. De laatste groep waren de mensen die begrepen dat erotiek een tegengif is voor de dood.”

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.