Powervrouw Ibtihaj Muhammed

door Rebelle

IBTIHAJ MUHAMMED

Amerikaanse schermster

4 december 1985 - …

Ibtihaj Muhammed is een powervrouw omdat …

Voor mij is het belangrijk dat jongeren wereldwijd weten dat met doorzettingskracht alles mogelijk is, dan maakt het niet uit welk ras, religie of geslacht ze hebben.

  • ze als 1ste Amerikaanse moslima een hidjab droeg tijdens de Olympische wedstrijden. In 2002 sloot Muhammed zich aan bij de Peter Westbrook Foundation, een non-profitstichting die de schermsport gebruikt om minderbedeelde jongeren te helpen.
  • ze sinds 2010 lid is van het Amerikaanse nationale schermteam en met dit team 4 keer brons en 2 keer goud won bij de wereldkampioenschappen.
  • ze in 2014 samen met haar broers en zussen een eigen kledinglijn Louella lanceerde met kleren die modieus en geschikt zijn voor moslima’s.
  • ze 2 boeken uitbracht: PROUD: My Fight for an Unlikely American Dream en het kinderboek The Proudest Blue: A Story of Hijab and Family dat een New York Times-bestseller werd.
  • ze een sportambassadrice is bij het U.S. Department of State’s Empowering Women and Girls through Sport Initiative en door President Obama genomineerd werd als lid van de President’s Council on Fitness, Health & Nutrition.
  • ze samenwerkt met organisaties als Athletes for Impact, the Special Olympics, and Laureus Sport for Good.
  • ze door Time Magazine op de lijst van de 100 meest invloedrijke mensen werd geplaatst als een belangrijke figuur in de globale strijd voor gelijkheid en het belang van sport.

Ook dat nog: In 2017 eerde speelgoedfabrikant Mattel de strijd van Muhammed voor vrouwenrechten en vrijheid van geloofsovertuiging door een Barbiepop naar haar te vernoemen. De pop draagt ook een hidjab.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.