Powervrouw Ingrid Stals

door Rebelle

INGRID STALS

Belgische politieagente

Geboortedatum onbekend

Ingrid Stals is een powervrouw omdat …

1 op de 5 vrouwen valt wel eens van de trap - Stop huiselijk geweld

  • ze in het Antwerps politiekorps waar ze werkte, als 1ste het thema partnergeweld op de agenda zette en er de dienst slachtofferzorg opstartte. Met haar persoonlijke inzet en unieke aanpak in de opvang en begeleiding van slachtoffers was zij haar tijd ver vooruit.
  • ze na jarenlang onderzoek in 2005 het boek ‘Huiselijk Geweld’ publiceerde. Daarmee wilde ze politie en justitie wakker schudden en aanzetten tot een betere aanpak. Ze schreef ook mee aan het boek ‘Gebroken prinsessen’ dat getuigenissen van slachtoffers brengt. Ingrid zorgde in het boek voor extra duiding bij de getuigenissen.
  • ze de campagne Stairs met de slogan ‘1 op de 5 vrouwen valt van de trap – Stop huiselijk geweld’ lanceerde om het grote publiek te sensibiliseren en te strijden tegen vooroordelen die geweld op vrouwen rechtvaardigen. Volgens haar moeten gezondheidszorg, politie en justitie samenwerken om tot een mentaliteitswijziging te komen.
  • ze zich van anderen onderscheidt door haar groot rechtvaardigheidsgevoel en helder inzicht in de dynamieken van geweld tegen vrouwen.
  • ze in 2012 de onderscheiding Vredesvrouw kreeg van de Vrouwenraad.
  • ze zich nog altijd, ondanks haar uitgebreide palmares, inzet als vrijwilligster om slachtoffers van huiselijk geweld te helpen.

Ook dat nog: Momenteel neemt ze als vrijwilliger deel aan de werkgroep geweld binnen het Vrouwennetwerk IVCA. Deze groep werkt aan een documentaire met getuigenissen en ondersteunt lotgenoten.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.