powervrouw Kilien

door Rebelle

KILIEN NATENS

Belgische fotografe en journaliste

februari 1998 - …

Kilien Natens is een powervrouw omdat …

Ik werd kwaad van al die perfecte beelden op Instagram. Ik sukkelde vroeger zelf met mijn zelfbeeld en toen waren er nog geen sociale media. Maar ik wilde die boosheid niet laten overheersen, daarom heb ik het in iets positief omgezet.

  • ze op haar jonge leeftijd al veel actie ondernomen heeft om body positivity in de schijnwerpers te zetten.
  • ze met haar project Chair Chaude via fotografie gewone vrouwen laat zien in hun pure schoonheid (en zonder Photoshop) om de stortvloed van gefilterde en perfecte beelden op sociale media tegen te gaan: “Op sociale media word je om de oren geslagen met foto’s van modellen of influencers die er zelf áltijd perfect uitzien. Je weet wel dat dat in het echte leven niet zo kan zijn, maar toch missen die foto’s hun effect niet.” Kilien brengt ‘imperfecties’ mooi in beeld. Ze toont dat littekens, acné, lichaamshaar, cellulitis … niet lelijk zijn, maar dat deze dingen iemand uniek maken.
  • haar blog Keeping Up With Kilien een platform is waarop taboes worden doorbroken en gevoelige onderwerpen worden aangekaart.
  • ze mensen ervan bewust wil maken dat het idee van een schoonheidsideaal toxisch is.
  • ze sinds oktober 2019 artikels schrijft voor StampMedia, een Vlaams persagenschap voor en door jongeren, over onder andere body positivity.
  • ze samen met Ruby Glazenmakers, Romy Schlimbach en Gaëlle Wauthier in september 2019 The Blind Body Positive Protest organiseerde in hartje Leuven. Dit was een protestactie waarbij de deelnemers geblinddoekt in ondergoed opgesteld stonden om hun lichaam te tonen aan toevallige passanten. Een krijtbord vertelde het persoonlijke verhaal achter iedere deelnemer. Zo wilden ze aantonen dat iedereen op zijn of haar manier mooi en perfect is.

Ook dat nog: Kilien besefte dat ze rond dit thema wilde werken toen haar 5 jaar jongere zus de uitspraak deed dat ze geen koffiekoeken meer mocht eten omdat ze dan te dik werd.

Reageer

SOULAYMAN
Hallo
12/12/2021 - 16:18
SOULAYMAN
Hallo
12/12/2021 - 16:18

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.