Rebelles memorandum

door Rebelle

In aanloop naar de verkiezingen in 2024 schuift Rebelle haar memorandum naar voren. We leven nog steeds in een wereld waarin ongelijkheid de norm is. Te veel gezinnen vallen uit de boot.

2024 staat bijna voor de deur, dus dit is het ideale moment om politici op hun verantwoordelijkheden te wijzen. Rebelle formuleerde daarom aanbevelingen voor het beleid rond 2 thema’s: gezondheid en zorgarbeid. Ondanks de vele winsten die onze maatschappij boekte op het vlak van gelijkheid tussen mannen* en vrouwen*, zijn er nog steeds heel wat domeinen waar het misloopt of waar het er zelfs op achteruit gaat. De naderende verkiezingen kunnen een nieuwe kans zijn om deze kwesties (terug) op de agenda te plaatsen.

Gezondheid en zorgarbeid sluiten aan bij de 3 Rebelle-pijlers: gender, gezondheid en ouderschap. In de afgelopen jaren werkten wij rond deze thema’s en kregen we signalen dat er echt nog veel werk aan de winkel is. Meisjes missen school omdat ze geen toegang hebben tot menstruatiemateriaal, vrouwen worden minder serieus genomen door hun dokter, en binnen het heterogezin is het vaak de vrouw die het leeuwendeel van de zorg op zich neemt. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarin wij verandering willen zien.

Wil je meer weten over onze aanbevelingen? Lees dan hier (pdf) ons volledig memorandum, of klik hier om de afzonderlijke delen te lezen.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.