Nature Escape Game - uitgetest

door Hanne Asaert

Corona woedt nog steeds en wandelen zijn we stilaan meer dan beu. Het is een hele opdracht om in deze tijden op zoek te gaan naar originele coronaproof uitstapjes. Maar – leuk voor jullie – het is momenteel mijn rare nieuwe hobby geworden: op zoek gaan naar haalbare en legale verzetjes in de achtertuin. Tijdens mijn zoektocht naar een coronaproof- én budgetvriendelijke uitstap, trok het pareltje ‘Nature Escape Game Hengelhoef’ mijn aandacht. Escapegames zijn de laatste jaren heel populair en schieten als paddenstoelen uit de grond, daarom is het soms moeilijk om het bos door de bomen te zien. Maar lekker handig… déze escapegame speelt zich volledig af in het prachtige, bosrijke gebied van Hengelhoef! Ik testte de uitstap voor jullie uit en deel in dit artikel mijn bevindingen.

Vermits je vooraf moet inschrijven, had ik dit uitstapje gepland voor een leuke lentedag in de paasvakantie. Als mama van drie dochters, valt het me op dat het niet zo evident is om onze internetgeneratie nog warm te krijgen voor een namiddag wifi-vrij spelen in het bos. De dochters zijn al ouder dan 16 jaar, dus met de woorden pret, frisse lucht en wandelen bereik je niet altijd het gewenste enthousiasme.

The game

Op de afgesproken dag, mochten we het spel afhalen in het bezoekerscentrum van het domein. Met het openbaar vervoer geraakten we tot de ingang van Hengelhoef. Een heuse sneeuwstorm trotserend, bereikten we een kwartiertje later het bezoekerscentrum. De aprilse grillen maakten het een dag om niet snel te vergeten. Zodra we buiten kwamen, openden we de mysterieuze tas waarin alle benodigdheden zaten om onze opdracht te volbrengen. Maar goed ook, want onze missie om de wereld te redden, ging meteen van start. Taken werden verdeeld en na wat giechelen, discussiëren en zoeken, vonden we onze eerste code. Let’s go! Met het advies niet van het pad af te wijken, vertrokken we met een roodkapjesgevoel op ons avontuur van 2,7 kilometer. Haalbaar toch? Nochtans kan je best twee uur zoet zijn met het spel. De wereld redden is niet zo evident.
 

De wandeling bracht ons langs onverwacht mooie landschappen vol variatie. De stemming was al snel zo gemoedelijk en ontspannen, dat we bijna vergaten dat we opdrachten te vervullen hadden. Die waren verweven in het traject en wekten bij ieder van ons een kinderlijk plezier op. Het niveau van het spel was haalbaar én uitdagend. Bovendien leerde je op een ludieke manier een aantal dingen bij over onze aarde en het klimaat.
 

Na stevig gepuzzel, kwamen we terug aan in het bezoekerscentrum voor onze laatste taak. Met alle codes op zak, lag de beloning binnen handbereik. Een heuse schatkist met een leuk cadeautje rondde onze tocht af. Na het spel zaten we vol adrenaline, dus gelukkig was er nog veel te beleven: ezeltjes aaien, een bezoekje aan de imker, een kijkje in de speeltuin... Ook voor de hondjes is er een afgesloten speelbos voorzien. Een aanrader is om rond 16 uur op de picknickplek voor het bezoekershuis nog even te blijven hangen. De schaapjes gaan rond die tijd op stal en - hoewel dit maar een paar minuten duurt - was het zo mooi om die stoet voorbij te zien trekken.

Conclusie

Mijn dochters en ik namen ons voor om dit soort uitstapjes vaker te doen, niemand had wifi of social media gemist en we waren blij in de natuur te zijn geweest. Als je daarbij de bedenking maakt, dat een paar uurtjes in het groen zijn niet alleen je immuniteit boost, maar ook nog voor een goede nachtrust zorgt, dan kan ik alleen maar zeggen dat onze uitstap een absolute winner en aanrader is voor iedereen.

Belangrijk om te weten.
Om deel te nemen aan het spel, eerst even lid moet worden van Limburgs landschap. Het lidgeld voor een jaar bedraagt €15 per gezin, maar geloof me: je krijgt meer dan je betaalt: een natuurkalender, wandelkaarten, een tas, het magazine, korting op producten en toegang tot véél activiteiten... Boven de 8 jaar betaal je voor deze activiteit €2.

Afbeelding verwijderd.Afbeelding verwijderd.

~ geschreven door Piroska Bella

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.