"Ik ben meer dan een oplossing voor eenzaamheid"

door Norea

Een tijdje geleden schreef ik me in op een datingsite. Zo eentje waar je te veel geld voor moet betalen.

Helemaal ontevreden was ik niet. Ik zag het als een herontdekkingstocht naar mezelf. Wie ben ik, wat wil ik, wat vind ik belangrijk, waar liggen mijn grenzen, waar zeg ik resoluut nee tegen …

Boeiend was het wel, maar een partner heb ik er niet mee gevonden. Iemand zei me dat ik de lat veel te hoog leg. Daar ben ik het niet mee eens. Ik denk eerder dat veel mensen nogal snel tevreden zijn.

Ik kan goed alleen zijn en een relatie moet voor mij een aanvulling zijn op het leven dat ik leid. Een maatje waarmee ik alle extra’s deel en deo. Iemand die graag bij mij is omdat ik het ben. En daar wringt het schoentje.

Ik ben met heel wat mannen gaan wandelen of iets gaan drinken … Soms zelfs meerdere keren.
Ik kan niet zeggen dat die mannen slecht waren. Velen waren knap en succesvol in het leven. Maar niets van dat deed mijn hart sneller slaan.

Hoe verschillend die mannen ook waren, één ding hadden ze gemeen: Ze zochten iemand om die leemte te vullen, iemand om bij thuis te komen, iemand om voor te zorgen. Iemand voor wie ze van betekenis konden zijn. Wie die iemand was, leek precies van ondergeschikt belang. Ik heb daar begrip voor. Het is soms eenzaam als single . Zeker als je kinderen hebt. Ook ik twijfelde soms om dat ‘lege gat’ gewoon op te vullen. Hoe veel makkelijker zou ik me het leven maken.

Toch deed ik het niet, want koppig blijf ik geloven dat er daar iemand is die mij wilt om wie ik ben. Om mijn nukken en grillen, om mijn avontuurlijkheid en loyaliteit. Die elke dag opnieuw een stukje van mij wilt ontdekken.

Ik blijf ervan overtuigd dat dat niet te veel is gevraagd. Op een dag maakt mijn hart terug een sprongetje, daar ben ik zeker van.

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.