De 9 favorieten van Britt Buysene

door Rebelle

Britt is een vrouw die ons bij Rebelle inspireert. Ze woont en werkt in Gent, is verhalenschrijfster en  is de bezielster van de podcast ‘Sustainababbels’. In haar podcast gaat Britt met ondernemers in dialoog over duurzaamheid, verandering en positieve impact. Geen PR-praatjes, maar open gesprekken met kritische vraagtekens, grijze zones en een simpel doel: een gesprek creëren dat mensen samenbrengt, in plaats van verdeelt. Daarnaast is Britt een echte ‘craftswoman’. Ze steekt graag de handen uit de mouwen en maakt zelf meubelen. Momenteel werkt ze aan haar eigen bureau! We zetten Britt graag even in de kijker en vroegen haar wat haar ‘negen favorieten’ zijn.

'Sustainababbels' vind je terug op Spotify. In de meest recente aflevering babbelt Britt met Caroline Baeten over kapitaalrondes met een zwangere buik. Deze uiterst boeiende aflevering gaat over ondernemerschap als vrouw en als mama en de uitdagingen die daarbij komen kijken.)

Wat is jouw favoriete non-fictieboek?

“Dat is ‘What we think about when we try not to think about global warming’ van Per Espen Stoknes. Een heel erg interessant boek over klimaatcampagnes. “

Hoe ziet jouw favoriete vrije dag eruit?

“Op mijn favoriete vrije dag kan ik lang uitslapen met mijn lief en de hond bij ons in bed. Er zijn ook pannenkoeken als ontbijt! Erna dool ik graag, door mijn huis of door de stad. Een heerlijk ongeplande dag waarin niets moet, dat is een zaligheid voor mij.”

Wat is jouw favoriete seizoen?

“De lente, dan staan de Japanse kerselaars in Gent zo prachtig in bloei.

Wat is jouw favoriete dier?

“Een koe! Dat is echt een ondergewaardeerd dier. Ik heb een zwak voor dieren die doorgaans niet als mooi gezien worden. Een koe is echt een prachtig dier.”

Wat is jouw favoriete Europese stad? 

“Dat is Wenen. Die stad heeft een leuke mix tussen een moderne en historische sfeer. Er is ook een heel leuke alternatieve scene op vlak van muziek en bars.”
Tip van Britt! Wenen is vlot én ecologisch bereikbaar met de nachttrein.

Wat is jouw favoriete keuken?

Italiaans wint altijd. Alles met deeg en kaas vind ik top.

Wie is jouw favoriete artiest?

“The Weeknd, zonder enige twijfel. Nog voor corona kocht ik tickets voor zijn concert in België. Helaas werden die tickets terugbetaald en bemachtigde ik geen tickets voor de nieuwe, aangekondigde show.”

Wat was jouw favoriete concert ooit?

“Dat vind ik moeilijk, het allereerste concert waar ik ooit naartoe ging herinner ik me wel nog heel goed. Dat was Pink!”

Wat is jouw favoriete podcast?

“‘Tech won’t save us’, een podcast met een kritische blik op hoe technologie onze toekomst vormt en welke ethische problemen hierbij komen kijken.”

Benieuwd naar meer?
Check Britt haar website en socials.

brittbuseyne.be
Instagram: @sustainababbels
Spotify: Sustainababbels

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.