Applaus voor jezelf

door Marjan Coddé

Ik ging in Bart zijn kleuterklas op bezoek om samen spelletjes te spelen. Tegen het einde verzamelde de juf de kinderen en kregen de andere mama en ik applaus om ons te bedanken voor onze komst. Daarna, mochten de kinderen voor zichzelf applaudisseren omdat ze zo hun best hadden gedaan.

Misschien moeten we dat eens meer doen? Jezelf een compliment geven, bij iets stilstaan en zeggen: dat heb ik goed gedaan!

Ik daagde mezelf uit om 10 dingen te verzinnen waar ik mezelf deze week een applaus mag voor geven.

  1. Het geduld gehad om in een tweede kleuterklas van 26 kindjes bordspellen te gaan spelen, zonder onderdelen kwijt te spelen.
  2. Mijn kinderen iedere avond voorgelezen, één keer maar 2 pagina's omdat de dochter niet luisterde, maar de zoon daarna wel 2 boeken. En we hebben nog 2 keer memory voor het slapen gaan gespeeld.
  3. Na twee weken opmeten, vijzen, boren en kitten samen met mijn man, is de op maat gemaakte kast voor onze zolder af. Ze is prachtig, praktisch en past perfect.
  4. Iedere dag vers gekookt. Behalve woensdag, maar daar zat het bouwen van de kast voor iets tussen. Een goed excuus, lijkt me.
  5. Het haar van mijn zoon bijgeknipt, en dat is best goed gelukt.
  6. De kinderen een medaille laten knutselen omdat ze erachter vroegen. Hoewel ik weet dat die medaille over een paar dagen in de papiermand belandt.
  7. De kinderen zelf een ruzie laten oplossen, hoe hard ze ook riepen tegen elkaar.
  8. Een computerprobleem opgelost op het werk, waar ik oorspronkelijk geen idee van had hoe ik dat ooit zou moeten oplossen.
  9. De grond gekeerd van het gelijkvloers en de eerste verdieping. Het was nodig.
  10. Mijn zoon uitgedaagd om mee te fietsen naar de aardbeienautomaat en naar de crèche van de dochter. Hij was moe, maar we hadden 2 bakjes aardbeien en zijn gedrag in het verkeer is weer wat gebeterd.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.