Javascript en cookies zijn nodig om deze site te bekijken

PAARDenKRACHT voorjaar 2022

Locatie: Houthalen-Hlechteren
Datum:

PAARDenKRACHT

Het is niet eenvoudig voor asielzoekers die in ons land terechtkomen om hun plekje in de samenleving te vinden en zich succesvol te integreren. Deze families worstelen vaak met angsten, hebben een laag zelfbeeld of voelen zich minderwaardig in onze maatschappij.

Hippotherapie kan hen helpen om die angsten te overwinnen, de communicatie binnen het gezin te verbeteren en het zelfvertrouwen te herstellen. Deze gezins-workshops zullen toegankelijk zijn voor iedereen die interesse heeft om via deze weg samen te werken met asielbewoners. Zo zorgen we voor interactie tussen de bewoners van het asielcentrum en de omgeving en werken we vooroordelen weg.

Een paard kent geen vooroordelen en begrijpt enkel lichaamstaal, iedere deelnemer start dus met gelijke kansen.  De coach stimuleert de deelnemers om in interactie te gaan met het paard en de andere deelnemers. Zo vormen de paarden een brug tussen de verschillende gezinnen en kunnen er nieuwe vriendschappen ontstaan. Een sociaal netwerk uitbouwen is belangrijk voor het integratieproces en vergroot de kansen op school en de arbeidsmarkt.

PRAKTISCHE INFO
Waar: Capaco vzw
, Linzenstraat 23 3530 Houthalen - Helchteren
Wanneer: zondag 22 en 29 mei + 5 en 12 juni
Prijs: 80.00 euro voor 4 sessies
Inschrijven: Je kan je via deze link inschrijven

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.