Poëziebundel

door Rebelle

Taal is een krachtig medium om verbinding te maken en de leefwereld van mensen die nog te weinig gehoord worden mee naar buiten te brengen. Bij Rebelle werken wij aan gender en welzijn en willen we de stem versterken van vrouwen* in de samenleving.

We deden een oproep om gedichten en teksten te schrijven over gender, identiteit, liefde en seksualiteit. Identiteiten en belevingen zijn fluïde, persoonlijk en toch collectief. We kregen 84 inzendingen binnen. Eén voor één intieme, openhartige en krachtige stukken. Ze zijn heel erg divers, maar antwoorden allemaal op één van de volgende vragen:

  • Wat betekent vrouw, man, mens zijn voor jou?
  • Wat laat jou genieten?
  • Welke taboes, welke stilte of welke schaamte wil jij doorbreken?
  • Hoe verhoud jij je tot je eigen identiteit, je lichaam, je geaardheid, je seksuele beleving, je hart, je relaties tot andere mensen?

Laat je overvallen en betoveren, versterken en troosten. Een glimlach en een traan, zijn onvermijdelijke symptomen als je deze bundel leest.

Klik op de afbeelding hieronder en lees zo de bundel. De teksten zijn willekeurig ingedeeld. Je kan ze chronologisch lezen of er doorheen scrollen en lukraak één uitkiezen. Elk gedicht staat op zichzelf en jij - als lezer - geeft er je eigen invulling aan. 

Binnenkort brengen we deze teksten naar buiten. Volg Rebelle en kom te weten waar én hoe we deze verder met de wereld zullen delen. Ook nog een diepe buiging en een grote dankjewel aan iedereen om een stukje van hun mens-zijn zo openhartig te delen.

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.