Powervrouw Valentina Sampaio

door Rebelle

VALENTINA SAMPAIO

Braziliaanse actrice en transvrouw-model

10 december 1996 - …

Valentina Sampaio is een powervrouw omdat …

I am what I am” (lied door Gloria Gaynor)

  • ze als 1ste transvrouw ooit model werd voor Victoria’s Secret in augustus 2019. In 2020 werd ze ook model voor de bekende Sports Illustrated Badpakkeneditie, een mijlpaal voor het inclusief werken in de modellenindustrie.
  • ze naast haar job als model en actrice ook optreedt als gezicht van de Amerikaanse LGBTQ-rechtenorganisatie Gay & Lesbian Alliance Against Defamation.
  • L’Oréal haar castte in een video ter ere van Internationale Vrouwendag en haar nadien aan boord hield als ambassadrice.
  • ze van bij de start van haar carrière open heeft gecommuniceerd over haar achtergrond. Er zijn wel meer transvrouwen en interseksuele vrouwen aan de slag in de modewereld, maar niet alle vrouwen durven van in het begin hun persoonlijke verhaal vertellen. Sampaio heeft daardoor in de modellenwereld heel wat drempels weggenomen en probeert actief een verschil te maken voor de transgemeenschap.

Ook dat nog: Valentina liet in verschillende interviews weten dat ze nooit gepest is geweest omwille van haar genderidentiteit en dat haar ouders haar altijd gesteund hebben en trots op haar waren. Toen ze op haar 12de besloot om zich Valentina te laten noemen, accepteerde haar klasgenoten dat meteen omdat iedereen haar al als een meisje zag.

Reactie toevoegen

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.