Internationale Vrouwendag: vrijdag 8 maart

door Rebelle

8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag die nog steeds broodnodig is want de weg naar een samenleving zonder discriminatie en glazen plafond is nog lang. Loop jij mee?  

Thema #InspireInclusion

Het thema van de International Women's Day is: #InspireInclusionWanneer we anderen inspireren om de inclusie van vrouwen te begrijpen en te waarderen, creëren we een betere wereld. En wanneer vrouwen zelf geïnspireerd worden om erbij te horen, ontstaat er een gevoel van verbondenheid, relevantie en empowerment. 

Het doel van de Vrouwendag 2024 #InspireInclusion-campagne is om gezamenlijk een meer inclusieve wereld voor vrouwen te creëren. Een gendergelijke wereld dus, vrij van vooroordelen die divers, rechtvaardig en inclusief is. Dit kunnen we bijvoorbeeld doen door de prestaties van vrouwen te vieren, bewustmaking over discriminatie te vergroten en actie te ondernemen om gendergelijkheid te bevorderen. 

Tijdens de mars staat dit thema echter niet zozeer centraal. Het eisenpakket is volgens de gebruikelijke lijnen opgebouwd en gaat voort op een geschiedenis van stakingsoproepen op 8 maart. Check de eisen hier en onderteken de petitie: https://8maars.be/stakinsgoproep-2024

Planning 

  • 14 uur feministisch dorp 
  • 17 uur verzamelen aan Centraal Station 
  • 17.30 uur start mars Albertineplein 

Kan je er niet bijzijn in Brussel? Bekijk hier alle initiatieven en marsen, gebundeld door Collecti.e.f 8 maars.

Revolteren met slogans!

In het kader van de vrouwenmars organiseert Rebelle op verschillende data en locaties creatieve en gratis workshops om revolterende slogans te maken. Want met je eigen protestbord geef je meer kracht aan je boodschap. Check hier alle locaties en data.

Stel je out of office in!

Je kan er niet bij zijn maar wil de boodschap mee uitdragen? Stel dan je out of office in! Neem gerust ons voorbeeld over:

Beste,

Bedankt voor je mail, maar vandaag staakt Rebelle. Het is 8 maart, Internationale Vrouwendag, en het moment waarop vrouwen* en hun bondgenoten wereldwijd staken om onzichtbaar werk zichtbaar te maken en ongelijkheden aan te klagen. Want als vrouwen stoppen, stopt de wereld!

Rebelle komt vanavond op straat om die algemene boodschap uit te dragen, en meer specifiek ook voor een toegankelijke, inclusieve en gendergevoelige gezondheidszorg en gelijke, rechtvaardige ontwikkelingskansen voor gezinnen. Hopelijk komen we jou ook tegen op de mars, afspraak om 17:30 aan het Albertinaplein.

Strijdbare groeten,

xxx

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.