DJ Wout strijdt mee tegen seksueel geweld

door Rebelle

DJ Wout, bekend van o.a. Sylver, Tomorrowland en Q-Party, schaart zich mee achter onze campagne 'Ik ben geen opblaaspop'. We willen sensibiliseren rond seksueel geweld tijdens het uitgaan. Hoe vluchtig die aanrakingen ook zijn, als iemand je betast tegen je wil is dat nooit oké. Dat is seksueel geweld. Hier lees je meer over onze campagne.

DJ Wout vertelt hieronder over zijn engagement:

"Als professionele DJ zie ik het helaas regelmatig voorbijkomen: meisjes die geconfronteerd worden met ongepaste aanrakingen op en rond de overvolle dansvloeren in Vlaanderen. Sommigen hebben de moed om onmiddellijk actie te ondernemen en de organisatie op te zoeken, maar even vaak gaan ze voortijdig naar huis, hun avond is verpest en doen ze hun verhaal daags nadien op de social media. 

Een betere, actieve sensibilisering in het nachtleven is m.i. zeer welkom. Want de statistieken en persberichten omtrent deze problematiek zijn helaas vaak ver weg om 2u ’s nachts na een paar pinten.

Daarom steun ik ten volle de actie ‘Ik ben geen opblaaspop’ van Rebelle. Een ludieke maar niet mis te verstane actie om potentiële slachtoffers te laten zien dat er naar hen geluisterd wordt, en om feestvierend Vlaanderen te laten inzien dat plezant opstap gaan ook kan mét het respecteren van elkaars grenzen."

Rebelle voert actie
Onze opblaaspop trekt doorheen Vlaanderen:
19/11   Hasselt, De Serre tijdens een avond/nacht met DJ Konna, tussen 20:30 en 23.30 uur
19/11   Roeselare, Fabriekspand, Veldstraat 59. We voeren actie op ‘30 Years Legendary Pava Reunion XXL’, tussen 23:00 en 24:00 uur. DJ Wout draait ook op dit event!
24/11   Leuven, Grote Markt, van 21:00 tot 23:30.
24/11    Antwerpen (meer info volgt)

 

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.