Rebelle strijdt voor gendersensitieve zorg

door Rebelle

Op 14 februari trok Rebelle naar het UZ Brussel en de VUB campus Jette. Op Valentijn vroegen we om meer liefde en aandacht voor het vrouwenhart. De actie kon op veel bijval rekenen van patiënten, bezoekers, studenten én heel wat zorgverleners.  

van links naar rechts: Ann Dewalque, Valerie Himschoot, prof dr. Bernard Cosyns, dr. Dirk Devroey, Lien Willaert.

Zo kreeg Rebelle onder andere bezoek van dr. Dirk Devroey, professor huisartsengeneeskunde en decaan van de Faculteit Geneeskunde en Farmacie aan de VUB, en professor dr. Bernard Cosyns, hoofd van de afdeling Cardiologie van het UZ Brussel. Kijk je even mee naar de aftermovie?  

Rebelle zoekt verhalen 

Hart- en vaatziekten zijn eigenlijk maar het topje van de ijsberg: ook bij heel wat andere aandoeningen moet meer rekening gehouden worden met sekse- en genderverschillen.  

Rebelle strijdt dus verder voor gendersensitieve zorg, en is daarvoor op zoek naar verhalen. Want die plakken een gezicht op het grote probleem dat zij aankaarten. In de podcast kan je er al enkele horen. Ook op onze Instagram lees je er.   

Ken jij nog iemand met een verhaal over:  

  • Erge klachten die niet serieus werden genomen? 
  • Zorgverleners die voelden dat ze hun vrouwelijke patiënten ergens niet (voldoende) mee konden helpen?  

Stuur dan een berichtje naar Lien Willaert (lien.willaert@rebelle-vzw.be) of Ann Dewalque (ann.dewalque@rebelle-vzw.be).  

logo viva-svv

De inhoud van de site kan veranderen naargelang je een andere regio kiest.